Novosti

1. travnja 2021.

Čaj – lijek iz prirode

Iako sigurno znate da je čaj vrlo zdrav, pitanje je znate li koliko čaj može biti koristan za specifične zdravstvene probleme! Iako nikad neće zamijeniti liječnički tretman, čaj može biti koristan za olakšavanje određenih tegoba i pronalazak prirodnog rješenja.

Neovisno o tome jeste li netko tko dosad nije probao prirodnu medicinu ili ste profesionalac, danas ćete zasigurno naučiti nešto novo o biljkama i njihovim pozitivnim učincima na naše tijelo. Jasno je da je čaj zapravo osušena i obrađena biljka, stoga je najlakše zdravstvene prednosti nekog čaja povezati sa zdravstvenim prednostima te biljke!

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima pomalo travnat okus na koji se treba naučiti, ali je izuzetno zdrav i koristan za naše tijelo. Ovaj čaj pomaže u borbi protiv raka zahvaljujući svojim antioksidansima, a pomaže i smanjiti rizik od moždanog udara zbog toga što regulira arterije i vene. Između ostalog, šalica zelenog čaja dnevno može smanjiti rizik od Alzheimera i Parkinsona, prvenstveno zato što smanjuje oksidativni stres na mozak.

Bijeli čaj

Ljubitelji bijelog čaja znaju da ovaj kremasti napitak dokazano pomaže protiv raka i mutacije stanica. Studije su pokazale da antioksidansi u ovom čaju imaju najveću potentnost među svim čajevima te zbog toga imaju i puno bolji učinak!

Yerba mate čaj

Mate ili yerba mate grmolika je biljka čiji čaj ne možete naći na mnogo mjesta. Ovaj fantastični napitak pomaže s alergijama, smanjuje apetit, umanjuje rizik od srčanog udara i moždanog udara. Između ostalog, mnogi koji piju ovaj čaj osjećaju kao da imaju više energije, bolji fokus, ali i troše više kalorija te stoga lakše mršave!

Oolong čaj

Za oolong ste zasigurno čuli – ovaj čaj dobro je poznat kao zaštitnik kardiovaskularnog zdravlja, prvenstveno zato što regulira tlak i kolesterol! Također je dobar borac protiv raka, a pomaže i kod zdravlja kostiju i zglobova.

Crni čaj

Crni čaj je nešto intenzivniji okusom, a popularan je među onima koji su nedavno prestali pušiti! Ovaj čaj pomaže plućima, pogotovo oštećenim, tako da je dobar za sportaše i svirače puhaćih instrumenata! Još jedna pozitivna stvar u vezi crnog čaja jest da smanjuje rizik od moždanog udara, a i ima dovoljno kofeina da postane vaša zdrava alternativa za kavu!

Voćni čajevi

S obzirom na to da postoje mnoge vrste voćnih čajeva, ali se generalno radi o bobicama i voću koje je puno vitamina C, generalno se kaže da su dobri za imunitet te da dvije ili tri šalice dnevno mogu smanjiti tlak i pomoći s regulacijom krvožilnog sustava!

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice, za razliku od ostalih čajeva na listi, ima smirujući efekt koji pomaže da lakše utonemo u san i da se opustimo – što je dugoročno bitno za naše zdravlje i svakako nam može pomoći da budemo zdraviji.

I, koji ćete čaj popiti danas? Pazite na svoje zdravlje prije no što bude kasno – obratite se prirodi za sva rješenja! Okusa je beskonačno mnogo, a svaki ima svoju prednost!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
ZAMIJENI JEZIK
Košarica