Novosti

2. studenoga 2020.

Kako kava u uredu može postati gurmanska kava?

Čak i ako ne volite ići na posao, sigurno volite popiti kavu svako jutro. Za neke koji rade od 7.00 ili 8.00, to dvoje se preklapa te na poslu često popiju svoju prvu kavu u danu.
Kava mnoge ljude čini produktivnijima, zbog čega je ispijanje šalice kave ujutro dobra ideja čak i od ponedjeljka do petka. Dijelimo s vama nekoliko savjeta i trikova koji bi vam trebali pomoći da kavu koju radite u uredu učinite puno ukusnijom i boljom. Bez obzira pripremate li macchiato, espresso ili običnu kavu, ovi savjeti bit će vam od koristi – mogu se primijeniti na mnoga različita pića.

1. Svježa mljevena kava ili zrna.
Kava, kao i bilo koja druga hrana ili piće, kroz vrijeme postaje manje ukusna. Gubi aromu, postaje ustajala i u njoj se više ne može toliko uživati. Zato je svježa kava vrlo važna – čak i najskuplja kava na tržištu neće biti dobra ako stoji na polici mjesecima.
Ako ste jedina osoba koja pije kavu na svom radnom mjestu, kupite mali paket i koristite ga tijekom mjeseca. Ne kupujte veliki paket koji će stajati na polici dugo. To se često događa u uredskim okruženjima, jer te prostorije ne čistimo kao vlastite domove.

2. Nabavite dobar aparat za kavu.
Tehnologija je danas zaista napredna pa postoje mnogi aparati za kavu koji uistinu mijenjaju pripremu kave i čine proces mnogo ugodnijim. Ako ste netko tko želi više uživati ​​u svojoj kavi, a ne želite utrošiti više vremena, dobar aparat za kavu mogao bi biti super investicija.
Ako je u vašem uredu mnogo zaljubljenika u kavu, raspravljati o kupnji aparata za kavu uopće nije loša ideja. Mogli biste predložiti ideju šefu ili pak rasporediti trošak.

3. Ne kuhajte velike količine odjednom.
U uredu je sasvim normalno da ljudi skuhaju kavu za sebe, a zatim skuhaju kavu i za druge. To bi trebalo učiniti samo ako su svi već na poslu! Ako rano dođete na posao, nemojte kuhati kavu za sve. Ona stvarno lako može ishlapiti i ohladiti se te je zapravo jedina kava koju treba pripremiti unaprijed ledena kava. Mnogi tvrde da je ukusnija kad sjedi u frižideru preko noći.

4. Eksperimentirajte sa zaslađivačima.
Svi su ljudi različiti i ne bismo trebali zdravo za gotovo uzeti i koristiti ono što koriste drugi. Nisu svaka sladila i kreme/vrhnja jednaki! Ako je netko kupio određeni zaslađivač za ured, ne morate ga koristiti i trebali biste razmisliti o isprobavanju nečeg drugog.
Med, javorov sirup, prirodni zaslađivači, punomasno mlijeko i vrhnje samo su neki od dodataka koji bi mogli kavu učiniti puno, puno ukusnijom!

5. Koristite filtriranu vodu.
Mnogi ne razmišljaju o ovome, ali ako ste u uredu, velika je vjerojatnost da ste u zgradi ili u većem prostoru s puno “građevinske pozadine”, odnosno cijevi. Mnogo je teže održavati takvu vrstu prostora i redovito mijenjati sve instalacije, zbog čega voda na tim područjima može biti niže kvalitete.
Možda ima viška minerala, prašine ili samo čudan okus, ali u svakom slučaju može pokvariti kavu. Raspravite je li nabavka filtra za vodu dobra ideja za ured ili je pak bolja ideja da dobivate flaširanu vodu.

Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao te da ćete naći razlog zašto vaša kava u uredu, ili pak macchiato, espresso ili latte, nije jednako ukusna kao vaša domaća kava. Ako ostvarite dobru komunikaciju s kolegama, možda ćete otkriti da je entuzijasta puno više!

ZAMIJENI JEZIK
Košarica