Novosti

20. veljače 2021.

Kava kao dar za rođendan?

Kava kao dar za rođendan?

Danas pomalo izlazimo iz klasičnih okvira naših tekstova i raspravljamo o nečemu što je kreativno i zanimljivo – pokloni. Ako malo bolje razmislite, gotovo svaka odrasla osoba pije kavu. Ako ne pije tursku kavu, pije espresso, macchiato ili nešto slično. U najmanju ruku, mora popiti barem jednu kavu u uredu, zar ne?

Kava je toliko često na našim policama da je postala kao meso, voće ili povrće – svakako mora biti u blizini. Ako malo bolje razmislite, kava je također idealan poklon! Kad kažemo poklon, ne mislimo na situacije kad idete u goste i nosite im ciglicu kave i čokoladu. Iako, to je dobar pokazatelj toga koliko je kava utkana u našu kulturu i koliko smo okruženi njome.

Kad kažem poklon, mislimo na nešto kreativno, zanimljivo i novo. Mislimo na „kava kutije“. U zapadnjačkom svijetu, „kava kutije“ nisu ništa novo i postale su idealan dar za rođendane, godišnjice, obljetnice, imendane, pa čak i Valentinovo. U nastavku vam donosimo više o tome što je „kava kutija“ i kako da napravite idealnu za nekog kog volite!

Što je „kava kutija“?

„Kava kutija“ je ni više ni manje nego ukrasna kutija koja sadrži kavu, slastice i male dodatke koji su karakteristični za neku osobu. Idealna stvar kod ovakvih kutija jest što ih možete personalizirati i možete dati osobi do znanja da ju slušate i da ste zaista posvećeni tome što govori. Ako poznajete osobu dovoljno dobro, pronalazak stvari za kutiju ne bi trebao biti problematičan, ali mi ćemo vam pomoći u nastavku.

Što staviti u kutiju?

Prvo i najbitnije – dobru kavu. Razmislite o tome ima li osoba već neki aparat, recimo aparat za kapsule ili slično. Tada se možete odlučiti za neki kreativni okus koji ta osoba još nije isprobala – Starbucks linija je jako dobar izbor! Ipak, dobra stara mljevena kava visoke kvalitete odradit će jednako dobar posao, tako da ne brinite mnogo!

Osim kave, dobro bi bilo da uzmete ili neke kekse ili bombonijeru. Odličan izbor su i zasebno pakirani keksići koje obično možete dobiti u kafićima – kad ih razbacate po kutiji, to izgleda vrlo atraktivno, a osoba će znati da svaki put kad pije kavu može posegnuti za slasticom.

Ipak, u kutiji mora biti i nešto što je malo nekonvencionalno – šalica za kavu, knjiga, obilježivač za knjigu, šal, kapa, prirodni zaslađivač, kolači, voće, svijeća, krema, itd. Zapitajte se što bi toj osobi donijelo određeno smirenje i zadovoljstvo, što ju smiruje?

Kutiju  možete napuniti nekim papirićima, čestitkom, krep papirom ili konfetima kako bi bila šarenija i zanimljivija. Ovaj će dar garantirano razveseliti svakoga, a dodatne bodove dobivate ako je kutija veselog izgleda ili ručno izrađena.

Zaključak

„Kava kutija“ idealan je poklon za svakoga – može se skrojiti po mjeri, a opet nam upotpunjuje dan kavom koju obavezno pijemo i dodacima u kojima inače ne bismo uživali. Svakako razmislite o ovakvom daru sljedeći put kad nekome idete u goste – zaista je zanimljiva i pristupačna opcija.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
ZAMIJENI JEZIK
Košarica